Stijltips voor benen met spataders

Ik vond in de mailbox nog een stijlvraag voor Laurence. S. schreef: “Heb reeds jaren last van spataders alhoewel ik om de 6 maanden op controle ga, is erfelijk dus niets aan te doen. Ben reeds 2 maal operatief behandeld in 1985 en 1996, zowel voor- als achterzijde van de benen. Ze zijn nog niet om aan te zien, laat staan een rok dragen. Dus graag van jullie tips om die ellendige lange broek te ruilen voor een rok of kleedje met hulpmiddelen van legging of zo…”

Laurence heeft voor het probleem van S. drie tips!

Tip 1: een fijne legging

Je kan inderdaad een rokje dragen door een legging eronder te dragen. Er bestaan tegenwoordig leggings in zeer lichte materie en in allerlei trendy kleurtjes. Je hoeft daarom niet per sé ééntje in katoen te dragen, die vaak ook wat warmer zijn. Bij Veritas, Hema en bij H&M kan je ze bvb. al voor een goede prijs vinden. Check op voorhand goed de transparantie ervan!

Een belangrijke tip als je een legging draagt: laat de onderkant van de legging niet eindigen op het breedste gedeelte van je been. daardoor zal je been ‘zwaarder’ ogen. Daarom is het vaak goed om een legging te dragen die juist onder de knie stopt of één die ter hoogte van de enkel stopt. Dit laatste zal voor jou de beste oplossing bieden gezien het je spataders zal verbergen. Een legging tot op de kuit zal je been dikker laten lijken en is dus minder aangewezen.

Tip 2: draag eens een lange jurk of rok

Een lange jurk of rok (vaak maxidress genoemd) is ook zeker een goede oplossing en is trouwens heel erg trendy! Het zal jou een ‘vrijer’ beengevoel geven en tegelijkertijd je benen camoufleren. Opgelet: een lange jurk of rok vind ik persoonlijk geen aanrader voor het werk op kantoor, maar in de zomermaanden zijn ze tijdens de vrije tijd helemaal top en geven ze een echt vakantiegevoel. Je kan ze dragen met een fijne ballerina, met leuke zomerse sandaaltjes om bvb te gaan shoppen in stad of met teenslippers voor een barbecue of aan het strand. Een maxidress kan je letterlijk opfleuren met een ‘bloem’ om er een bohémien toets aan te geven. Met een jeansjasje met opgerolde mouwen en de kraag omhoog, bekom je  dan weer een andere ‘non-chalante’ look.

Tip 3: hemdsjurk met skinny jeans

Ik vind het ook altijd leuk om een ‘hemdsjurk’, een jurk met een knopenrij tot onder, te combineren met een kleurrijke skinny jeans erronder. Draag een riem op je hemdsjurk en laat de 3 à 4 onderste knopen van het jurkje los, zo zit er meer ‘beweging’ in de stof en oogt het allemaal wat minder stijf. Met een fijne ballerina werk je het geheel mooi af! Deze combinatie maakt het toch mogelijk om een jurk op een originele manier te dragen.

Laurence is imago- en stijlconsulente. Meer info op www.laurenceboxus.be of op haar facebookpagina.

Nog stijlvragen? Shoot! Laurence weet altijd raad.

6 thoughts on “Stijltips voor benen met spataders

  1. dag nele, een lange rok of jurk is in een bedrijfsomgeving minder gepast gezien het een minder alledaagse outfit is en vaak wordt geassocieerd met ‘vakantie’ en ‘vrije tijd’. in vele bedrijven bestaat er een ‘ongeschreven dresscode’ en deze zal vaak zakelijk, traditioneel en discreet zijn. in een creatieve bedrijfsomgeving of in de modesector zal het daarentegen zeker kunnen en zal een minder klassieke outfit zeker op zijn plaats zijn. het is daarom aangeraden om eerst goed op de hoogte te zijn of het in jouw werkomgeving mogelijk is om een minder traditionele outfit te dragen.

  2. ik kreeg nog een interessante tip van één van mijn fans die ik graag met jullie deel: ‘ik los het blotebenenprobleem met spataders soms eens op met een ragfijne panty van Wolford waardoor je amper ziet dat je een panty aan hebt. Bestaat in verschillende kleuren. van licht tot donkerder. Maar toegegeven, je blijft het zien dat je een panty aanhebt.’

  3. Op de site stessonline hebben ze ook mooie (natuurlijke) panty’s speciaal tegen spataders. Zomers draag ik graag de steungevende holdups dat zit net wat luchtiger. ALs het heel warm is draag ik wel eens been make-up, ben het merk even kwijt. Leuke tips trouwens, ik ga weer eens wat nieuws proberen.

    • Die beenmake-up heet Perfect Legs (duh) en kun je in ieder geval bij de Douglas kopen. Ideaal! Ik heb veel blauwe plekken op mijn benen als bijwerking van medicijnen en daar zie je praktisch niets meer van. Je hoeft dan geen panty aan ( en dus super voor op het strand). Wel een nadeel: als je de juiste kleur hebt wordt die toch te licht omdat je benen bruiner worden en dan zie je het heel duidelijk zitten. Ik heb donker en licht en die meng ik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s