Stel je stijlvragen aan Laurence

Nu en dan sijpelen op het mailadres van blote benen stijlvragen binnen. Zelf ben ik absoluut geen stijlkenner. Ik ben van het type ‘easy, comfy and cheap’. Maar gelukkig is er Laurence! Als imago- en stijlconsulente geeft ze advies aan elke M/V die uitstraling door middel van kledij als een toegevoegde waarde ziet. Bovendien vindt ze het leuk om haar passie voor alles wat stijlvol is te kunnen delen met anderen. Meer info op www.laurenceboxus.be. En natuurlijk vind je ook haar facebookpagina leuk.

Enfin, hierbij alvast het antwoord op 3 prangende vragen:

1. Welk model rokje, welke lengte en welke print draag je best wanneer je klein (1m58) bent en toch al 30?

Het model rokje zal afhangen van je figuur. Heb je brede heupen, dan draag je best een rok in A-lijn of een gerende rok (onderaan licht naar buiten lopend). Zijn je schouders daarentegen breder dan je heupen, dan kan je  een rokje dragen met wat meer volume ter hoogte van je heupen (plooien, zakken, details zoals knopen of prints).

Door een korte rok te dragen lijken je benen langer. Maar laat ons eerlijk zijn: het is niet iedereen gegeven. Zaken zoals leeftijd, maar ook situatie spelen hierbij een belangrijke rol. Op je dertigste kan je nog erg mooie benen hebben en dan kan je op vakantie gerust wat korter gerokt gaan, dan wanneer je naar je werk gaat. In ieder geval is het belangrijk om je rok te laten eindigen op het smalste deel van je benen. Dat verslankt!

Als je klein bent is het belangrijk om in verticale (optische) lijnen te denken. Daarom is het een goed idee om een rok te dragen waarin verticale lijnen voorkomen.  Dit kan onder de vorm van een verticale print zijn bvb. een krijtstreep, maar ook door middel van goed zichtbare stiksels, plooien (bvb. een stolpplooi) of een knopenrij.

Het gebruik van kleur kan ook belangrijk zijn. Als je voor boven- en onderlichaam andere kleuren gebruikt, creëer je hiermee optische horizontale lijnen en zal je hierdoor breder en korter lijken. Daarom juist is het een goed idee om blouse of T-shirt en rok in dezelfde kleur of in ton-sur-ton kleuren te dragen en niet teveel contrast te gebruiken. Een jurk is bijgevolg een uitstekend alternatief en daarmee kan je ook je benen bloot dragen!

Probeer ook eens een rok met een hoge taille, hierdoor zullen je benen ook langer lijken!

2. Welke schoenen draag je het best onder een rokje?

In principe kan je vele soorten schoenen dragen onder een rok. Dit hangt af van een aantal zaken: comfort, situatie, maar ook vooral de stijl die je wil uitstralen. Een ballerina is altijd een goede keuze voor vele situaties: het biedt een hoog comfort (laten we eerlijk zijn: platte zolen zijn toch altijd makkelijker om op te lopen), past zowel op kantoor als op een receptie of voor een lunch onder vriendinnen, maar qua stijl komt het erg klassiek en braafjes over. Hoge hakken onder een rok of jurk maken je outfit meteen vrouwelijker en zorgen ervoor dat je benen strakker zijn. Het mindere comfort (zeker als je lang rechtop moet staan) moeten we er dan helaas wel bij nemen. Wil je een stoerdere stijl? Dan kan een All Star of een wedge sneaker ook leuk zijn. Aan jou de keuze!

3. (geen stijlvraag, maar Laurence heeft op alles een antwoord!) Wat kan je doen tegen schurende bovenbenen?

Schurende bovenbenen hebben niets te maken met zwaarlijvigheid, maar eerder met je lichaamsbouw en de manier waarop je loopt. Het is voor vele dames een vervelend probleem. Allerlei producten zoals talk, vaseline en andere kunnen helpen, maar ze werken helaas niet voor iedereen. Er bestaat op de markt ook stijlvolle lingerie, aangepast en speciaal ontworpen voor dit specifieke probleem. Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik er geen ervaring mee heb of mensen ken die dit al hebben geprobeerd, maar ze zijn het proberen zeker waard! De speciale broekjes zijn ontworpen door dames die kampten met dit probleem en omdat zij niets geschikts vonden op de markt zijn ze zelf het product gaan ontwerpen en hebben er een vrouwelijk toets aan toegevoegd. Je vindt er meer over op www.julotte-fashion.nl en op www.sarahssweeties.nl.

Goed nieuws! Laurence is bereid om ook andere stijlvragen te beantwoorden. Stel je vraag in de commentaren, wij kiezen er de meest relevante uit en de antwoorden lees je hier nog voor het einde van de maand.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s