Zitten als een dame

Toegegeven, ik ben niet de meest fatsoenlijke der vrouwmensen. Met een broek permitteert een mens zich al eens een wijdbeense pose. Lekker onderuitzakken in de sofa, de benen opgetrokken, in indianenzit of in spreidzit, niets zo huiselijk en gezellig. Helaas, met een rok gaat dat niet. Tenzij je thuis bent. Of, tenzij je iemand een oneerbaar voorstel wil doen.

Hoe zit je dan best wel met een rokje? Met de benen gekruist ter hoogte van de knie? Niets mis mee, zou je denken. Maar hier komt de lengte van de rok in het spel. Met een korte rok mag je zo niet gaan zitten. Da’s niet netjes, want dan kruipt je rokje omhoog. Heb je een korte rok aan, dan kruis je de benen ter hoogte van de enkels. Ga je voor de ultieme elegantie, zet ze dan een beetje schuin. Recht je rug en leg je handen devoot op je schoot. Is je rok wat langer (tot aan de knie of lager), dan mag het wel, de benen kruisen ter hoogte van de knie.

Het is wat stijfjes, vind ik, zo met die schuine beentjes. Ik ben al blij als ik eraan denk dat ik mijn benen moet dichthouden. Maar thuis of aan mijn bureau (waar niemand onder kan kijken, tenzij ze echt gaan bukken), doe ik gewoon mijn goesting. Daar schop ik mijn schoenen uit en doe ik lekker comfy.

Hou jij aan de etiquette? Of heb je het liever losjes?

 

 

5 thoughts on “Zitten als een dame

  1. Laat iemand zitten zoals zij/hij zelf wil, vind ik. Gewoon een ontspannen pose, eender waar je zelf van houdt, is het leukst.

  2. Met de benen gekruist zitten is niet goed voor je rug, voor je aders in je benen, voor de energiestromen of zoiets.
    Dus…….. ik zei het gisteren nog tegen mijn dochter, ik wil een nieuwe hype lanceren : onder je rok een shortje van dezelfde stof of een bijpassend kleurtje of dezelfde kleur als je T-shirt 🙂
    En dan kunnen we met onze rokjes ongegeneerd met de kindjes spelen en rollebollen, en dit niet alleen voor de jonge mama’s, maar ook voor de (jonge) grootmama’s 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s