Blote mannenbenen, yummie!

Mannen en hun blote benen, ook zij verdienen wel eens wat aandacht. Want kom, niets mis met een mannenbeen. Tegenwoordig is een korte broek niet alleen meer voor op de tennisbaan of aan het zwembad. Al zijn er natuurlijk wel een paar basisregels hé, mannen:

 • Sandalen met kousen is een absolute no go!
 • Idem met loafers of ander zomers schoeisel: geen kousen!
 • Onder een korte broek geen glimmende, deftige herenschoenen.
 • Als ge u aan shorts waagt, dan liefst een deftig model. Geen voetbalbroekjes, geen zwemshorts.
 • Kuitbroeken zijn geen zicht. Echt niet, gasten.
 • Benen scheren of niet, dat zal een kwestie van persoonlijke smaak zijn, maar geef mij maar een harig been.
 • Sandalen mogen, op voorwaarde dat je voeten verzorgd zijn. Lange nagels, zwarte randen, bah!

Met de korte broek op kantoor

Voor mijn part mogen mannen wat vaker met de benen bloot. Ik weet dat er bij heel wat werkgevers dresscodes zijn, maar een bloot mannenbeen hoeft niet per se ‘onfatsoenlijk’ te zijn. Een korte broek kan ook stijlvol zijn, als er wat regeltjes in acht genomen worden (hou je short met Hawaiibloemen voor de BBQ!). En eerlijk, ik prijs mezelf gelukkig dat ik ’s zomers geen lange broek hoef te dragen. Ik denk dat heel wat kantoormannen zich te pletter zweten op zonnige dagen, met hun broek, hemd en das. Kom, we zijn 2012, tijd voor gerechtigheid!

Mannen in rok

We hebben het nog niet over rokken gehad! Er zijn mannen die graag een rok dragen. Om dezelfde reden als wij, vrouwen. Het is luchtig, het is zwierig, het voelt prettig. Maar er rust een gigantisch taboe op. Onterecht toch?

Toegegeven, ik zal ook nog eens omkijken als ik een man zie in rok. Maar dat is omdat we dat niet gewoon zijn. Terwijl er naar vrouwen in broeken al helemaal niet meer wordt omgekeken. De rok voor mannen is nochtans niet nieuw. Denk aan de kilts in Schotland. Denk aan andere culturen waar mannen gekleed gaan in een djellaba of sarong. Jean-Paul Gaultier introduceerde 20 jaar geleden de rok voor mannen. Maar veel navolging heeft hij niet gekregen, de modekringen niet meegerekend. Heeft het met de connotatie te maken? Nochtans, een man in rok wil er niet per se vrouwelijk uitzien. En eerlijk, ik vind het vaak best stoer. Maar ook hier geldt: doe het stijlvol. Trouwens, dames, zie je een paar schone mannenbenen, laat het dan niet na om er naar te fluiten. Gelijkheid!

Op 16 juni is er in Antwerpen een bijeenkomst voor mannen in rok. Meer info vind je hier: http://mannengaanrokkendragen.blogspot.be/

3 thoughts on “Blote mannenbenen, yummie!

 1. Op de jaarlijkse Mannen in rok bijeenkomst op zaterdag 16 juni 2012 om 13:00 uur op het Hendrik Consienceplein in Antwerpen wordt georganiseerd, kunnen mannen maar ook vrouwen die het leuk vinden om samen een wandeling in rok te door Antwerpen te maken en met elkaar ervaringen delen zich verzamelen op het plein.

  • Het verzamelen op het plein is tot 13:00 uur bij Café Plansjee.
   Dus twijfel niet en trek lekker een rok aan ,want het wordt heerlijk rokjes weer, en kom er gezellig bij mannen en vrouwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s